Champagneglass med oransje stilk fra Riedel Fatto A Mano. Riedels champagneglass skiller seg fra andre druespesifikke glass, ettersom champagne i henhold til tradisjonen lages av mer enn én drue. Glasset fremhever en bestemt drikk og ikke en bestemt drue. Klokken er spiss nederst, noe som gjør at en strøm av bobler bygges opp inni glasset, nesten som en pilar. Denne formasjonen er ikke bare vakker å se på, men den sørger også for at champagnens «liv» forlenges. Klokkens brede midtparti løfter aromaene i drikken, og den avsmalnende åpningen konsentrerer i sin tur duften til nesen. Åpningen styrer også drikken til tungens fremre del, som hever opplevelsen av sødme.
Vinglasset passer også til: Blanc de blancs, cava, franciacorta, prosecco, sekt og andre musserende viner.
Druespesifikt med Riedel
Champagne er verdens mest kjente musserende vin. En klassisk champagne lages av saft fra druene chardonnay, pinot noir og pinot meunier. Navnet champagne kommer fra vindistriktet Champagne i Nord-Frankrike. Det er kun musserende viner som produseres i området som får bære navnet champagne. I Druespesifikt med Riedel forteller vineksperten Liora Levi mer om denne edle drikken og forklarer hvorfor Riedels champagneglass er det beste valget til boblene.
Riedel Fatto A Mano
Riedel Fatto A Mano er den mest fargerike glasserien fra Riedel. Det er også et eksempel på en vakker forening av ny og tradisjonell glasskunst. Den tynne, vakre krystallkoppen er maskinlaget, mens resten av glasset er håndlaget på Riedels glassverksted i Østerrike. Der gir dyktige glassblåsere liv til serien ved å skape og farge stilkene, samt montere glassets deler. Hvert vinglass er derfor et unikt håndverk.
På samme måte som Riedels andre serier, har glassene fra Riedel Fatto A Mano druespesifikke kopper. Vinglassene kan også vaskes i oppvaskmaskin.
GARANTIVILKÅR
Tre års garanti mot fabrikasjonsfeil, forutsatt at gjeldende råd om vedlikehold er fulgt. Se informasjonen om produktet om du vil vite mer. Kjøpsdato må dokumenteres med kvittering. Normal slitasje regnes ikke som fabrikasjonsfeil.
Fabrikasjonsfeil omfatter rennemerker i glassmassen, bobler, ujevn fot og andre lignende produksjonsfeil. Knust glass dekkes ikke av Riedels garanti. Kontakt salgsstedet hvis du har behov for en vurdering.
For øvrig viser vi til forbrukerkjøpsloven når det gjelder reklamasjoner og feilvarer.
VEDLIKEHOLD AV GLOBAL-KNIVER
En helt ny Global-kniv er ekstremt skarp, nøyaktig så skarp som du vil at en kjøkkenkniv skal være. Men for at kniven din kan fortsette å prestere på samme nivå, er det noen ting du bør være klar over.
RENGJØRING
Sørg alltid for å vaske kniven. Vask kniven for hånd med vann og litt vaskemiddel, så snart du er ferdig med å bruke den må den tørkes med et kjøkkenhåndkle. Du må aldri vaske en Global-kniv i oppvaskmaskinen - verken kniven eller maskinen har godt av det. Oppvaskmaskinen kan bli skadet, og vaskemiddelet kan forårsake rust på kniven.
UNDERLAG
Bruk et underlag som er skånsom mot kniven, f.eks. Globals skjærebrett laget av tre, plast eller sukkerrør. Det er viktig at flaten er myk. Hvis skjærebrettet er hardere enn kniven, kan kniven bli skadet.
SLITASJE
Prøv å unngå og bruke kniveggen unødvendig. Bruk baksiden av kniven når du skraper skjærebrettet rent, så eggen ikke blir sløv. Unngå også å kutte i frosne råvarer eller harde bein.
OPPBEVARING
Globalkniver skal ikke ligge og gni mot hverandre i bestikkskuffen. Det er best å beskytte dem i et kniv etui, en knivblokk eller på en knivmagnet. Hvis du bruker en magnetlist, bør du legge kniven på magneten med ryggen først for å unngå skade.
VEDLIKEHOLD
For å opprettholde en skarp egg er det nødvendig å slipe kniven med jevne mellomrom. Hold Global-kniven skarp ved å bruke en slipestav eller en knivsliper en eller to ganger i måneden. Hvis kniven ikke blir skarp nok med en slipestaveller knivsliper, er det nødvendig å slipe kniven på nytt. Du kan velge å gjøre det selv eller ta med kniven til en erfaren sliper. Husk at japanske kniver må ha en vinkel på 10-15 grader.