FUNKSJONELLE KUNSTVERK
Yaxell ble grunnlagt i Seki i 1932. Familiebedriften drives i dag av Takeshi Yamada-san, som er fjerde generasjons knivprodusent. Seki er kjent som hovedstaden for japansk kniv- og sverdproduksjon. Yaxell har tatt vare på kunnskapen som har gått i arv i generasjoner, og i produksjonen kombinerer de ny teknikk med tradisjonelt håndverk. Siden starten har selskapet vært en av Japans ledende knivprodusenter. Knivenes utrolige skarphet og fascinerende damaskusmønster har gjort dem populære i restaurantkjøkken og hos kvalitetsbevisste amatørkokker.
Produksjon
Yaxells produksjonsprosess bygger på gamle sverdsmedteknikker som har blitt foredlet og forent med moderne teknologi. Knivbladene stanses ut for hånd fra en stålplate av høykvalitetsstål. Deretter varmes bladene opp i tre omganger, den siste gangen opp til en temperatur på 1050 grader. Deretter kjøles knivene ned til -75 grader, for deretter å varmes opp en gang til. Det siste trinnet er unikt for japansk knivproduksjon og hemmeligheten bak de sylskarpe og rustbestandige knivene. Etter herdingen monteres knivhåndtakene. Yaxells knivhåndtak produseres i to typer materiale: pakkawood og micarta. Begge materialene passer utmerket i kjøkkenmiljøer og gir håndtak som er gode å holde i. Til slutt slipes hver kniv for hånd av en slipemester og mange av dem graveres også med japanske tegn.
Les merGARANTI & VEDLIKEHOLD
Tre år fra innkjøpsdato og datoen må bekreftes med kvittering. Skader på egg eller spiss erstattes ikke. I slike tilfeller henviser vi til nærmeste profesjonelle sliperi.
Det er en stor glede å arbeide med skarpe kjøkkenkniver. For at du skal få så mye som mulig ut av kjøkkenknivene dine, har vi samlet noen råd om hvordan du tar hånd om dem på den beste måten.