KNIVER I SAMURAISTÅL
I Japan vekker ordet «tamahagane» en glød hos alle som har interesse for kniver. Navnet kommer fra det myteomspunnede stålet som brukes til fremstilling av katanasverd, det vil si tradisjonelle japanske samuraisverd. Sverdene er bygd opp av en kombinasjon av hardt og mykt stål, hardt stål i eggen og mykt, slitesterkt stål i resten av sverdet. Denne unike fremstillingsmetoden har levd videre i generasjoner, og ligger i dag til grunn for produksjonen av Tamahaganes kniver. I Norge bruker kokkelandslaget kun Tamahagane når de konkurrerer – og Sundqvist er en stolt samarbeidspartner og sponsor.
PRODUKSJON
Tamahagane har produksjon i Tsubame i distriktet Niigata i Japan. Fabrikken drives av andre generasjon knivmakere, men håndverket som ligger til grunn for produksjonen, er betydelig eldre. Knivene er produsert på samme måte som tradisjonelle samuraisverd, av en kombinasjon av hardt og mykt stål. Det harde stålet gjør at eggen kan slipes sylskarp, mens det myke stålet gjør bladet seigt og slitesterkt. En annen ting som kjennetegner fremstillingsprosessen til Tamahagane, er den spesielle slipingen, som gir knivene en mikroskopisk avrunding fra rygg til spiss. Knivbladet kan tåle ekstra mye, uten at det mister skarpheten.
GARANTI OG VEDLIKEHOLD
Tre år fra innkjøpsdato og datoen må bekreftes med kvittering. Skader på egg eller spiss erstattes ikke. Her henviser vi til nærmeste profesjonelle sliperi.
Det er en stor glede å arbeide med skarpe kjøkkenkniver. For at du skal få så mye som mulig ut av kjøkkenknivene dine, har vi samlet noen råd om hvordan du tar hånd om dem på den beste måten.