En dekanter er et must for enhver vinelsker! Mosel er en maskinprodusert dekanter laget av krystall, med et vakkert optisk mønster som egner seg til de fleste av Riedels glasserier. Fungerer like bra for vann som for vin, og designet er tilpasset nøyaktig en flaske.
MASKINPRODUSERT KARAFFEL
De fleste viner, både hvite og røde, har godt av litt luft før de skal drikkes. Her holder det ikke bare å dra korken ut av flasken. For at luftingen skal ha en effekt, må vinen dekanteres, det vil si helles over i en karaffel. Unge og eldre viner dekanteres av ulike årsaker. Unge viner må ha kontakt med oksygen for å utvikles. Eldre viner dekanteres for at vinen skal skille seg fra bunnfallet som bygger seg opp under lagringen.
En maskinprodusert karaffel fra Riedel bidrar ikke bare til å løfte aromaene i vinen. Det er også en svært elegant pyntegjenstand å sette frem på bordet og servere vinen av.
Slik dekanterer du
Start med å skjære folien rett under flaskens hals og tørk åpningen med en serviett. Trekk ut vinkorken og lukt på den, for å forsikre deg om at vinen ikke er ødelagt. Hell deretter noen dråper i en ren glasskaraffel og snurr vinen i karaffelen for å fjerne uønskede lukter (dette kalles å envinere). Med rolige bevegelser heller du deretter resten av vinen i karaffelen, uten at bunnfallet følger med og blandes med vinen.