Kokkens beste venn og Yaxells testvinnende kokkekniv. Dette er en allsidig knivmodell som du kan bruke til å skjære, hakke og kutte det meste av råvarer. Tyngden i knivbladet gjør det enklere å jobbe med store kjøttstykker og rotgrønnsaker.
ZEN
Yaxell Zen er en prisbelønt knivserie. Tre år på rad har seriens kokkekniv vunnet den svenske avisen Aftonbladets store knivtest. Bladet på knivene består av 37 lag stål. Kjernen er laget av hardt VG10-stål og de andre stållagene av mykere stål. Denne oppbyggingen gir knivene en fantastisk egg i kombinasjon med ekstrem styrke og rustbestandighet. Hardhetsgraden er 61 HRC.
Serien har en svært unik karakter. Knivbladene har en hamret overflate som Yaxell har valgt å bevare på knivenes øvre del. Den nedre delen er polert, slik at de vakre stållagene trer frem. Det lille ekstra er den håndlagde logoen i knivbladet. Knivhåndtaket er produsert av svart micarta. Materialet er laget ved at linduk og spesialplast sammenføyes under høyt trykk. Dette gir et hardt, vannfast og hygienisk materiale som passer godt i kjøkkenmiljøer. Håndtaket er festet ved hjelp av to kraftige stålnagler.
GARANTIVILKÅR
Tre år fra kjøpsdato. Kjøpsdato må dokumenteres med kvittering. Skader på egg eller spiss blir ikke erstattet, men henvist til nærmeste profesjonelle sliperi.
For øvrig viser vi til forbrukerkjøpsloven når det gjelder reklamasjoner og feilvarer.
VEDLIKEHOLDSRÅD - KJØKKENKNIVER
De japanske knivene våre har topp kvalitet og er svært skarpe når de blir levert. Når de har vært brukt en stund, må knivene slipes for at de skal bevare eller få tilbake skarpheten. Her har vi samlet noen råd om hvordan du tar vare på knivene på beste måte.
Skjær på et passende underlag – et skjærebrett av tre eller plast. Bruk alltid et mykt underlag som ikke skader knivens egg. Unngå harde materialer. De kan skade eggen hvis du skjærer i dem. Frosne produkter og ben kan dessuten knekke knivbladet. Unngå underlag av glass og porselen, da de vil skade eggen.
Tips: Unngå å skrape av skjærebrettet med eggen, bruk heller baksiden for ikke å gjøre kniven sløv.
Rengjøring: Vask knivene for hånd med lunkent vann og oppvaskmiddel straks etter bruk. La ikke knivene bli liggende uvasket etter at du har brukt dem. Da kan det oppstå syreangrep som kan føre til at kniven ruster. Unngå å vaske kjøkkenkniver i oppvaskmaskin. Det har verken knivene eller oppvaskmaskinen godt av. Trådkurvene i oppvaskmaskinen kan bli ødelagt, og oppvaskmiddelet tærer på knivseggen. Tørk av kniven med en myk klut straks etter rengjøring.
Pussing: Skulle det oppstå overflaterust, kan den poleres bort ved hjelp av metallpuss eller poleringsgummi. Om du ikke gjør det med en gang, kan det oppstå dypere rustskader.
Oppbevaring: Oppbevar knivene på et tørt og trygt sted på kjøkkenet, gjerne i en knivblokk, et knivfutteral eller på en knivlist. Plasser knivlisten slik at den er utilgjengelig for barn. Sett alltid kniven med ryggen først mot listen, for ikke å skade eggen.