Kokkekniv Oriental hulslipt 26 cm
Art. Nr: GN-003Hulslipt kokkekniv fra Globals serie Ni, 26 cm.
Kokkekniven er kokkens beste venn. Det er en allsidig knivmodell som du kan bruke til å skjære, hakke og terne de fleste råvarer. Vekten på knivbladet gjør det lettere å arbeide med store kjøttstykker og rotgrønnsaker. Denne modellen er hulslipt, noe som betyr at den har små fordypninger i knivbladet. Det gjør at råvaren ikke setter seg like lett fast i kniven når du skjærer.
Øyvin Bøe Dalelv, en av Norges beste kokker, viser i knivguiden hvordan man bruker forskjellige modeller riktig, og går gjennom hvilke ingredienser de passer for.
Global Ni
Global Ni er oppkomlingen som ble lansert i 2016. Ni-knivene er, akkurat som knivene i Globals klassiske serie, laget med ett lag stål. Knivbladet er noe grovere og eggen har fått en ekstra sliping for best mulig skarphet. Skaftet har også fått et løft i form av forbedret grep og en flott, lys design.
Garanti
Tre år fra du har kjøpt produktet, dato må bevises med kvittering. Skade på eggen eller spiss erstattes ikke. Her viser vi til nærmeste profesjonelle knivsliper. Garantien dekker heller ikke Globals tekstiler, her gjelder forbrukerkjøpsloven. Det betyr at du har rett på reklamasjon for produktet ved en fabrikasjonsfeil, forutsatt at gjeldende vedlikeholds instruksjoner er fulgt. En helt ny Global kniv er ekstremt skarp. For at kniven din skal fortsette å prestere på samme nivå, er det noen ting du bør være klar over.
VEDLIKEHOLD AV GLOBAL-KNIVER
En helt ny Global-kniv er ekstremt skarp, nøyaktig så skarp som du vil at en kjøkkenkniv skal være. Men for at kniven din kan fortsette å prestere på samme nivå, er det noen ting du bør være klar over.
RENGJØRING
Sørg alltid for å vaske kniven. Vask kniven for hånd med vann og litt vaskemiddel, så snart du er ferdig med å bruke den må den tørkes med et kjøkkenhåndkle. Du må aldri vaske en Global-kniv i oppvaskmaskinen - verken kniven eller maskinen har godt av det. Oppvaskmaskinen kan bli skadet, og vaskemiddelet kan forårsake rust på kniven.
UNDERLAG
Bruk et underlag som er skånsom mot kniven, f.eks. Globals skjærebrett laget av tre, plast eller sukkerrør. Det er viktig at flaten er myk. Hvis skjærebrettet er hardere enn kniven, kan kniven bli skadet.
SLITASJE
Prøv å unngå og bruke kniveggen unødvendig. Bruk baksiden av kniven når du skraper skjærebrettet rent, så eggen ikke blir sløv. Unngå også å kutte i frosne råvarer eller harde bein.
OPPBEVARING
Globalkniver skal ikke ligge og gni mot hverandre i bestikkskuffen. Det er best å beskytte dem i et kniv etui, en knivblokk eller på en knivmagnet. Hvis du bruker en magnetlist, bør du legge kniven på magneten med ryggen først for å unngå skade.
VEDLIKEHOLD
For å opprettholde en skarp egg er det nødvendig å slipe kniven med jevne mellomrom. Hold Global-kniven skarp ved å bruke en slipestav eller en knivsliper en eller to ganger i måneden. Hvis kniven ikke blir skarp nok med en slipestaveller knivsliper, er det nødvendig å slipe kniven på nytt. Du kan velge å gjøre det selv eller ta med kniven til en erfaren sliper. Husk at japanske kniver må ha en vinkel på 10-15 grader.