NY KNIVSERIE FRA TAMAHAGANE
Vil du skarpe dine kunnskaper på kjøkkenet? Tamahaganes nye knivserie Shokunin gjør matlagingen til et riktig håndverk.
Shokunin er en serie som kombinerer europeisk knivdesign med tradisjonell japansk håndverkskunnskap. Dette avspeiler seg også i navnet som betyr ”den beste håndverkeren” på japansk. Serien består av syv skarpe knivmodeller.
Knivbladet er laget av høykvalitativt stål og håndtaket av eksklusiv, svart pakkawood. Pakkawood består av finér og spesialplast som sammenfoges under høyt trykk. Materialet har antibakterielle egenskaper samtidig som det beholder strukturen fra treet, noe som gir knivhandtaget en hardtslående følelse. Sammenlignet med Tamahaganes andre knivserier har håndtaket en mer kantete og europeisk form.
KNIVER SOM INNGÅR I SERIEN
KOKKEKNIV, 21 CM
Kokkekniven er kokkens beste venn. Det er en allsidig knivmodell som du kan bruke til å skjære, hakke og terne de aller fleste råvarer. Tyngden i knivbladet gjør det lettere å arbeide med store kjøttstykker og rotgrønnsaker.
UNIVERSAlkniv, 12 cm
Universalkniven er en liten favoritt i knivblokken. Når du synes at kokkekniven er for stor og skrellekniven for liten, da er allkniven et bra valg. Du kan blant annet bruke kniven til å hakke løk, chili, urter, mindre rotgrønnsaker og frukter.
UTBENINGSkniv, 15 cm
En utbeningskniv er en kniv med et stivt og relativt smalt blad. Modellen er perfekt når du for eksempel skal stykke kjøtt, eller vil komme helt inn til - og rundt benet på en lammestek. Da er det viktig å ha en robust kniv som tåler å jobbe mot brusk og ben.
trancherkniv, 24 cm
En trancherkniv ligner en kokkekniv i modellen. Forskjellen er at den har et lengre og smalere knivblad. Formen gjør det enklere å tranchere, det vil si å skjære kjøtt i tynne skiver. Kniven er utmerket å bruke både til rått og tilberedt kjøtt, også sushi og sashimi.
BRØDKNIV "SOFTSLICER", 26 CM
Brødkniven kjennetegnes av et langt knivblad med tagget egg. Denne modellen, en så kalt ”softslicer”, skiller seg noe i formen. Bladet er lavere enn normalt og dessuten fleksibelt. Det gjør at kniven er meget føyelig, noe som er en fordel når du for eksempel vil skjære fine tynne skiver av mykt brød.
GRØNNSAKSHAKKE, 18 CM
Grønnsakskniven er en effektiv kniv. Bladet er nesten rektangulært og gjør at du kan skjære hele veien gjennom råvaren uten å skyve eller dra kniven. Knivmodellen er perfekt når du vil ha god kontroll over snittet ditt, for eksempel under intensiv hakking eller når du vil unngå å skjære i roten til en løk eller rotgrønnsak.
OLIVENSLIPET SANTOKUKNIV, 17,5 CM
Santoku er en japansk knivmodell som har mange likheter med en klassisk kokkekniv. Forskjellen er at knivbladet er noe kortere og har en avrundet spiss. Oversatt til norsk betyr santoku ”tre oppgaver”. Kniven er nemlig god til tre ting: å skjære, kutte og snitte. Denne modellen er olivenslipet, det vil si at den har små utsparinger i selve bladet. Det gjør at maten ikke setter seg fast i kniven når du skjærer.