Presentert av:
Den luftige latten dalgona fra Sør-Korea har fått seg en riktig oppsving verden rundt. Her har vi byttet ut hurtigkaffe mot matcha, den japanske tesorten med vakker lysegrønn farge.
Oppskriften på dalgona coffee inneholder vanligvis hurtigkaffe, sukker og varmt vann. Ved hjelp av en håndmikser blir dette siden til et mykt skum, som legges som topping over et glass med kald melk. Å bytte ut hurtigkaffe mot matcha gir en noe annerledes kjemisk prosess så derfor har vi tilsatt en eggehvite, akkurat som ved mange luftige drinker. Vil du ha din dalgona matcha riktig kald kan du også legge noen isbiter i melken før du serverer!
INGREDIENSER
1 eggehvite
1 ts matchapulver
2 ss sukker
Melk
SLIK gjør du
Legg eggehviten i en stor bolle. Sil i matchapulveret så at det ikke blir noen klumper og tilsett en halv spiseskje sukker.
Pisk med en håndmikser til det begynner å bli luftig og tilsett resten av sukkeret. Fortsett å piske til du har fått et riktig luftig skum. Hell opp melk i et glass og legg i skummet ved hjelp av en skje. Rør rundt før du drikker.