Klassiske pepperkaker i all ære men iblant er det gøy å prøve noe nytt. Hvorfor ikke krydre julebaksten litt ekstra og prøve våre franske pepperkaker med søtmandel? De er sprø, enkle å lage og trenger ikke å kjevles. Perfekt til adventskosen eller lusciakaffen.
Hakk mandelen fint (skåld og fjern skallet ved behov).
Bland smør, sirup og sukker i en bolle. Tilsett krydrene og den hakkede mandelen.
Bland bikarbonat og hvetemel i en annen bolle og rør det ned i deigen.
Ta opp deigen og del den i to. Trill ut hver del til ca 25 cm lange pølser. Ta plastfolie rundt og legg deigen i kjøleskapet, gjerne til neste dag så deigen blir riktig kald.
Skjær deigen i 1⁄2 cm tynne skiver med en skarp kniv. Legg skivene på stekeplater med bakepapir.
Stek kakene midt i ovnen ca 8-10 minutter på 175 ̊C.
Hva med en krydret ingefærøl eller et glass søt eplemost? Vi gir deg tips om glass- og drikkealternativer som passer ekstra godt til julens festligheter.
Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, vær oppdatert til en nyere versjon for å få den beste opplevelsen fra nettstedet vårt. Vi anbefaler Google Chrome-nettleseren
Last ned Google Chrome
Cookies på siden
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (informasjonskapsler) for statistikk, tilpasset innhold og annonser.
Du kan alltid slette lagrede informasjonskapsler gjennom de avanserte innstillingene i nettleseren din.