Presentert av:
Frisk sommerdrink eller luksuriøs dessert? Inviter gjestene til hyllebærsorbet toppet med Prosecco. En avkjølende drink eller dessert som er perfekt for varme sommerdager!
Sorbet er isen som du bare trenger en fryser for å lykkes med. Ved å smaksette den med hyllebærsaft, gjerne hjemmelaget, blir resultatet dessuten ekstra sommerpreget. Du kan servere den som den er eller i drinkglas sammen med friske jordbær og Prosecco for et ekstra luksuriøst resultat.
INGREDIENSER
(4 personer)
1 stk lime
1 stk sitron
3,5 dl konsentrert hyllebærsaft
1 dl vann
2 stk egg (eggehviter)
1 ss sukker
2 dl jordbær
Prosecco
Til servering
frisk hylleblomst
SLIK GJØR DU
Riv skallet på limen. Press ut saften av lime og sitron.
Bland sitrussaft med hylleblomstsaft, vann og skall. Frys den i ca. en time så den blir litt kald.
I mellomtiden, pisk eggehvitene til fast skum. Tilsett deretter sukkeret og fortsett å piske.
Bland eggehvitene med den kalde is-basen og sett den tilbake i fryseren. Ta den ut og løsne den med en gaffel, helt til den får den riktige konsistensen.
Legg en skje sorbet i bunnen av et coupeglass. Topp med delte friske jordbær og avslutt med Prosecco før servering. Pynt gjerne med frisk hylleblomst!