SLIK GÅR DU FREM
Sett ovnen på 70 grader, varmluft. Skjær jordbærene i tynne skiver, ca. 3 mm. Spre skivene utover en silikonmatte.
La jordbærene tørke i ovnen, ca. 1,5 time.
Snu bærene og la dem tørke videre i 1,5 time. Jordbærene skal ha en seig og en anelse sprø konsistens. Kok opp fløten, og legg i den hvite sjokoladen.
Rør godt til sjokoladen har smeltet. La den avkjøle seg og deretter hvile i kjøleskapet i minst 3 timer.
Før servering visper du blandingen for hånd til du har en kremet mousse.
Del jordbærene i ujevne biter. Ha på sukker og bland forsiktig.
La stå i romtemperatur i ca. 2 timer.
Hell væsken fra jordbærene over i en ny skål. Smak til med saften av en sitron, og frys blandingen.
Før servering skraper du «snø» med en gaffel.
Kok opp vin, sukker og vann. Reduser til halvparten, og fyll på med jordbær.
Kok kompotten på middels varme til du har en marmeladelignende konsistens. La den av kjøle seg.
Legg en klatt kompott i bunnen. Bruk en skje til å legge på friske jordbær, og fortsett med de tørkede. Legg deretter på en klatt
hvit sjokolademousse, og avslutt med graniteen.