Presentert av:
En vegetarisk hverdagspasta med få ingredienser som er rask og enkel å lage, det bør alle ha en favorittoppskrift på! Denne sitronpastaen er enkel å lage og får syre og frisk smak fra sitron og crème fraîche.
Pasta a limone er et perfekt eksempel på at pasta både kan være kremet og lett. Dessuten inneholder den ingredienser som mange av oss ofta har hjemme og er meget rask å lage. Ikke vær for forsiktig med pepper- og saltkvernen, det gjør stor forskjell.
INGREDIENSER
(4 porsjoner)
Pasta a limone
Spagetti for fire personer
2 sitroner, skall fra begge og 2 ss saft
100 gr parmesan
2 dl crème fraîche
50 gr ruccola
Pastavann
Salt & pepper
SLIK GJØR DU
Kok pastaen al dente. Vask og finriv skallet av begge sitronene. Press ut 2 ss sitronsaft av den ene sitronen og legg skall og saft i bunnen på en stor serveringsbolle.
Riv parmesanosten grovt, grovhakk ruccolaen og legg det i bollen.
Hell av og skyll den ferdigkokte pastaen i et dørslag, men spar minst 2,5 dl av pastavannet i en kopp ved siden av.
Hell ned spagettien i serveringsbollen. Rør deretter ned crème fraîch og tilsett pastavann, litt om gangen. Rør rundt og bland godt, krydre rikelig med salt og pepper. Vil du ha en med kremet konsistens, tilsetter du mere pastavann.