Bruk ikke kvernen bare til svart pepper, det er flere ting som smaker mye bedre nykvernet! Vi har prøvd oss frem til tre tips på ingredienser som fortjener en plass i dine kverner.
Det som er standard i de fleste hjem er en kvern for salt og en for svart pepper. Kanskje bruker du også hvit pepper noen ganger? Om du, akkurat som vi liker å bruke flere harde krydder i matlagingen kan det være smart å gi dem en egen krydderkvern. Her kommer våre tre favoritt tips på uvanlige ingredienser som er bra å ha i nærheten, og nykvernet.
1. ROSÉPEPPER
De rosa små krydderkornene er perfekt til fisk. Til tross for at det heter rosépepper er de ikke i slekt med de andre peppersortene vi vanligvis bruker å ha i våre kverner. Rosépepper ble tidligere kalt for falsk pepper fordi det var billigere. Det er egentlig små, tørkede frukter som både passar til fisk og vilt, men også i desserter!
Disse små kornene har en meget spesiell smak som gir en lett bedøvende effekt i munnen. Pepperen kommer fra Kina og er typisk for området Sichuan. Faktisk er sichuanpepper nærmere slekt med sitrusfrukter som appelsin og sitron enn svart pepper. Så hvis du liker å lage kinesisk mat er en kvern med sichuan en bra idé.
Hos korianderplanten brukes alt. Blad, røtter og selvfølgelig frøene. Disse er egentlig korianderplantens tørkede små frukter og de har en sitruspreget smak som piffer opp gryteretter f.eks. Hvis du fyller en pepperkvern med korianderfrø tilsetter du enkelt ekstra smak til nykokt ris eller eddikretter, og det passer kjempefint sammen med fennikel.
Zassenhaus har produsert høykvalitative salt- og pepperkverner siden 1867. Takket være deres keramiske kvernverk CeraPlus beholder de stausen som en av verdens absolutt beste kvernprodusenter, og blir for eksempel brukt av Svenske Kokkelandslaget. I tillegg til krydderkverner finner du også skjærebrett, kaffekverner, timere og mortere i deres utvalg.
Vi synes det er kjempegøy å eksperimentere med hva man kan kverne i en kvern fra Zassenhaus, men etter våre tester og erfaring vet vi også hva som ikke fungerer så bra. Kvernverket er kraftig nok for å kverne grus, som Louise Johansson demonstrerer i filmen her, men det er absolutt ikke noe vi anbefaler at du prøver hjemme.
Ingredienser med mye olje, som potetgull eller sesamfrø kan lett lage en paste i stedet for strø. Krydderpepperkorn er også en ingrediens som er vanskelig å ha i en kvern, da kornene ofte er for store for å kunne kvernes ned riktig. Bruk derfor heller en morter til disse ingrediensene. Det kan også være morsomt å kverne kaffebønner til et fint pulver, men kaffebønner er også for store for å gi et bra resultat. Prøv heller en riktig kaffekvern fra Zassenhaus for en ultimat kopp med java.
Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, vær oppdatert til en nyere versjon for å få den beste opplevelsen fra nettstedet vårt. Vi anbefaler Google Chrome-nettleseren
Last ned Google Chrome
Cookies på siden
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (informasjonskapsler) for statistikk, tilpasset innhold og annonser.
Du kan alltid slette lagrede informasjonskapsler gjennom de avanserte innstillingene i nettleseren din.