Har du en vinskvett og noen slappe sitroner hjemme? Ta vare på ingrediensene og lag en zero-waste-cocktail! Her kommer en svinnfri tolkning av klassikeren Whiskey Sour.
”Zero waste" handler om å redusere ressurssløsingen og spare energi. Når det gjelder cocktails så betyr dette først og fremst å redusere svinn. Denne drinken er basert på whiskey, sitronjuice og en sirup som er laget av rødvinrester. For å gjøre den ekstra flott er den pyntet med en skive tørket sitron.
INGREDIENSER
Whiskey Sour (1 drink)
6 cl whiskey
1 sitron
Rødvin (gjerne myk og bærpreget)
Sukker
Is
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 100 grader. Del sitronen i to. Press ut saften av den ene halvdelen. Sett til side. Skjær den andre halvdelen i tynne skiver. Legg sitronskivene på en rist og la dem tørke i ovnen, ca 1 time.
Lag vinsirupen ved å blande en del vin og en del sukker i en kasserolle. La det koke inn på lav varme, ca 10 minutter. Avkjøl.
Hell whiskey i en shaker. Tilsett 2 cl vinsirup og 2 cl sitronjuice. Rist godt. Fyll et rocksglass med is. Hell drinkblandingen i glasset og pynt med en tørket sitronskive. Ferdig til servering!
Øltrenden i Norge er både stor og sterk. Men hva vet du om ølstiler, ølglass og serveringstemperatur? Vi finner ut hva som gjelder for denne gylne drikken.
Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, vær oppdatert til en nyere versjon for å få den beste opplevelsen fra nettstedet vårt. Vi anbefaler Google Chrome-nettleseren
Last ned Google Chrome
Cookies på siden
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (informasjonskapsler) for statistikk, tilpasset innhold og annonser.
Du kan alltid slette lagrede informasjonskapsler gjennom de avanserte innstillingene i nettleseren din.