Food & Wine pairing med Johan & Liora – Sjokoladekrem med vin santo
Presentert av:
Lyst på noe søtt? Her tilbyr kokken Johan Erkkilä en deilig, sjokolade-duftende dessert og vinekspert Liora Levi på vin som passer til.
Ingen middag er perfekt uten en søt avslutning - og i Johans tilfelle betyr det en dessert med sjokolade, søtpotet og pærer i fokus. Til desserten serverer Liora en italiensk dessertvin som gifter seg med de fruktige og karamelliserte tonene på tallerkenen. En smakskombinasjon som må testes!
INGREDIENSER
(4 porsjoner)
Sjokoladekrem med søtpotet
1 stk søtpotet (ca. 300 gr)
100 gr mørk sjokolade (70-80% kakao)
50 gr olivenolje
1 klype salt
(evt. 1-2 ss honning)
Kokt pære og søtpotet
1 stk. pære
0,5 stk. søtpotet (ca. 150 gr)
5 dl eplejuice
Karamellisert pæreskall
Skall fra 1 stk. pære
2 ss kakaonibs
1-2 ss melis
Vintips!
Félsina Vin Santo del Chianti Classico 2009 (Nr 6390802)
SLIK GJØR DU
Skrell og kok søtpoteten til den er helt myk. Ta opp poteten og spar 1,5 dl av kokevannet. Ha i en blender sammen med de andre ingrediensene og bland sammen. Du kan også bruke en stavmikser. Sett kremen til kjøling, slik at den blir fastere.
Skrell den andre søtpoteten og pæret. Skjær i terninger, men behold pæreskallet til senere. Kok lett opp pære og søtpotet i eplejuice, til det er litt tyggemotstand igjen. Søtpoteten trenger litt lenger tid, så start med den.
Tørk pæreskallet i ovn på 50-70 grader eller i en tørkemaskin.
Forvarm en stekepanne og tilsett det tørre pæreskallet og kakaonibs. Hell melisen over og rør raskt sammen melisen så den karamelliserer skallet. Her går det raskt, så følg med og legg de deretter på et bakepapir så de kan avkjøles.
Hell sukker opp i en forvarmet panne og la sukkeret karamellisere seg. Hell over kokosmelk og kok ned til en tykk karamell. Hvis den blir for tykk, tilsett litt ekstra kokosmelk og kok opp igjen.
Ved servering, legg sjokoladekrem i bunnen og den kokte søtpoteten og pærene på toppen. Topp med mandler, pæreskall og kokoskaramell. Nytes sammen med vin santo i et høyt smalt vinglass for den beste smaksopplevelsen.
Food & Wine pairing med Johan & Liora – Potetvaffel med syrah
En meksikansk vaffel med en nordisk vri som nytes sammen med en sørafrikansk syrahvin. La deg inspirere av Johan Erkkiläs oppskrift og Liora Levis vintips!
Lag proffkokken Sebastian Gibrands luksuriøse dessert. Her blir panna cottaen smaksatt og servert med appelsin, for å balansere søtheten fra sjokoladen.
Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, vær oppdatert til en nyere versjon for å få den beste opplevelsen fra nettstedet vårt. Vi anbefaler Google Chrome-nettleseren
Last ned Google Chrome
Cookies på siden
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (informasjonskapsler) for statistikk, tilpasset innhold og annonser.
Du kan alltid slette lagrede informasjonskapsler gjennom de avanserte innstillingene i nettleseren din.