Food & Wine pairing med Johan & Liora – Potetvaffel med syrah
Presentert av:
La deg inspirere av Johan Erkkiläs oppskrift og Liora Levis vintips! Til hovedrett blir det smaker fra Mexico, Norden og Sør-Afrika. Høres det ikke spennende ut?
En meksikansk vaffel med en nordisk vri. Ja, det blir det til middag når Johan Erkkilä er på kjøkkenet. Oppskriften kan virke komplisert. Men molesausen er utmerket å tilberede på forhånd, og de andre komponentene fikser du raskt dagen du skal spise. Du får den beste smaksopplevelsen sammen med en sørafrikansk syrahvin som møter peppertonene og de jordnære tonene i retten.
INGREDIENSER
(4 porsjoner)
Mole
1 stk. banan (ca 100 gr)
100 gr rotselleri
100 gr sopp
100 gr løk
50 gr linser
4 dl vann
2 dl olivenolje
1 ss kakaopulver
2 ss sort peppersaus (alt. annen soppsoya)
2 ss umami salt (alt. vanlig salt)
Ristet paprika
1-2 stk. paprika
litt olivenolje
Stekt sopp
100 g shiitakesopp eller østerssopp
litt olivenolje
½ ss peppersaus (evt. annen soppsoya)
litt umami salt (evt. vanlig salt)
litt sort pepper
Dampet grønnkål
1 stk. stort blad grønnkål
Marinert rødbete
1 stk. liten rødbete
litt balsamico
Potet vaffel
2 dl hirsemel
2 dl vann
0,5 dl olivenolje
1 stk psyllium husk
1 tsk gurkemeie
1 tsk garam masala
0,5 tsk salt
1 fedd hvitløk
litt sort pepper
4-8 stk. kokte poteter
Topping
1 neve pistasjnøtter, grovhakkete
Viltkjøtt, stekt og skåret i skiver (valgfritt)
Vintips!
Mullineux Syrah 2018 (Nr 342101)
SLIK GJØR DU
Skjær banan, rotselleri, sopp og løk i terninger. Stek i stekepanne med litt olivenolje til de får en gyllen farge. Hell litt vann i pannen og la det koke opp. Deretter heller du alt i en blender og tilsetter soppsoya, salt og kakaopulver til den bli jevn og flytende.
Gni paprikaen i litt olje, legg den på en stekeplate på 250 grader i 20-30 min. Hvis du ønsker, kan skallet fjernes. Bryt paprikaen forsiktig i strimler.
Stek soppen i stekepanne, og tilsett på slutten litt soppsoya og salt.
Kok opp vann i en kasserolle, dypp bladet raskt i kokende vann og kjøl deretter av bladet i kaldt vann. Da får den en frisk og fin farge og konsistens.
Bruk Benriner sin mandolin og lag tynne skiver av rødbeten og mariner den i litt balsamico.
Bland alle ingrediensene til vaflene og stek dem sprø i et vaffeljern. Topp vaflen med molen, paprika, grønnkål, stekt sopp, marinert rødbete og grovhakkete pistasjnøtter. Avslutt med viltkjøtt hvis du ønsker og nyt sammen med et glass syrah.
I Druespesifikt med Riedel går vineksperten Liora Levi gjennom noen av våre favorittdruer – og hvilken type glass som kreves for at vinen skal komme til sin rett.
Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, vær oppdatert til en nyere versjon for å få den beste opplevelsen fra nettstedet vårt. Vi anbefaler Google Chrome-nettleseren
Last ned Google Chrome
Cookies på siden
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (informasjonskapsler) for statistikk, tilpasset innhold og annonser.
Du kan alltid slette lagrede informasjonskapsler gjennom de avanserte innstillingene i nettleseren din.