Server kålruletter med en asiatisk vri! I denne oppskriften, der fyllet består av svinekjøttdeig, ingefær, hvitløk og chili, løfter du denne smakfulle tradisjonsretten til et nytt nivå.
Kålruletter er en klassiker i det norske kjøkkenet – elsket og diskutert. Hvorfor ikke eksperimentere med nye krydder og smaker? Prøv vår asiatisk-inspirerte oppskrift og server de krydrede kålrulettene med sesamfrø, koriander og en deilig soyasaus.
Klassisk og moderne i en perfekt smakskombinasjon!
INGREDIENSER
(ca. 4 porsjoner)
Kålruletter
1 stk savoykål
500 g svinekjøttdeig
3 fedd hvitløk
5 cm ingefær
2 vårløk
1 chili
1 ss sesamolje
2 ss soyasaus
1 egg
1 ts maisstivelse
Salt og pepper
Smør
Sirup
Dippsaus
3 ss soyasaus
2 ss sesamolje
1 ts limejuice
2 ss koriander, finhakket
1–2 ts chiliflak
Til servering
Finhakket koriander
Sesamfrø
Kokt ris (valgfritt)
SLIK GJØR DU
Forvarm ovnen til 200 grader. Kok opp en stor gryte med lettsaltet vann. Løsne bladene fra kålhodet og kok dem i 2–3 minutter. Skyll bladene i kaldt vann og la dem renne av i et dørslag. Skjær bort den grove stilken på kålbladene.
Press hvitløk og finriv ingefæren. Rens og strimle vårløken. Finhakk chilien. Bland alt sammen med kjøttdeigen, sesamolje, soyasaus, egg og maisstivelse. Smak til med salt og pepper.
Fordel kjøttblandingen på kålbladene og rull dem sammen til små ruletter. Varm opp smør i en stekepanne på middels varme. Stek kålrulettene rundt om til de får litt stekeskorpe. Legg dem over i en ildfast form og drypp over sirup. Stek i ovnen i ca. 25 minutter.
Bland alle ingrediensene til dippsausen.
Strø koriander og sesamfrø over kålrulettene ved servering. Nyt dem sammen med dippsausen – og litt nykokt ris er godt til.