En vellaget burger er en sikker vinner – alltid. Proffkokk Øyvind Bøe Dalelv gir oss oppskriften på sin populære smashburger, magisk god!
Er det noen som vet hvordan en burger skal stekes, så er det proffkokken Øyvind Bøe Dalelv. Han driver populære Flamme Burger i Oslo og presenterer her sin absolutte signaturrett – smashburger.
En sinnsyk digg burger!
INGREDIENSER
(2 burgere)
180 g kjøttdeig (høyrygg, ca. 20 % fett)
4 hamburgerbrød
8 skiver cheddar
1 gul løk
1 ss smør
4 stk skogsjampinjonger
1 ss trøffelpaste
Rapsolje
Salt og pepper
Trøffelmajones
1 ss trøffelpaste
1 ts trøffelolje
4 ss majones
1 sitron, saft
Salt og pepper
Vintips!
Nyt sammen med en kraftigere rødvin, gjerne en cabernet sauvignon eller merlot.
SLIK GJØR DU
Trøffelmajones
Bland majones, trøffelpaste og trøffelolje. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Sopptopping
Rens og skjær soppen i skiver. Varm opp en stekepanne. Stek soppen noen minutter på middels varme, til den slutter å avgi væske. Stek deretter i litt smør i et par minutter. Bland inn trøffelpaste og la det avkjøles. Salte og pepre.
Løktopping
Skrell og skjær løken i tynne skiver. Stek løken i olje og litt smør. Fortsett til løken er karamellisert og gyllenbrun. Salte og pepre.
Hamburger
Form kjøttdeigen til burger-emner. Varm opp olje i en panne på høy varme.Legg i burger-emnet. Smør olje på baksiden av en liten kasserolle og trykk burgerne ut i pannen, for å få dem skikkelig flate. Stek på den ene siden i ca. 1 minutt. Salte og pepre. Snu burgeren, legg på en skive cheddarost og stek i ytterligere 30 sekunder.
Rist hamburgerbrødene raskt i stekefettet.
Smør trøffelmajones på begge brødskivene. Legg på burgeren og den karamelliserte løken. Topp med stekt sopp.
Digg in!