Det er liksom ikke nyttår uten champagne. Yt nyttårsboblene rettferdighet og server dem i riktig glass og temperatur sammen med passende småretter. Her er noen boblende tips til nyttårsfeiringen.
Som regel drikker vi champagne ved midnatt, og kanskje som en aperitiff før maten. Hvorfor ikke gå all-inn og servere bobler under hele nyttårsmiddagen?
Syrlig, salt og fet mat passer godt til champagne. Champagne har høyt syreinnhold, noe som gjør at retter med mye fett blir lettere når du drikker et glass champagne. På samme måte sørger salt mat for at vinen ikke kjennes like sur. Dette er den kjemiske forklaringen på hvorfor østers og champagne passer så godt sammen. En syrlig champagne passer også godt til syrlige matretter, men anbefales ikke til rødt kjøtt eller matretter med tydelig sødme. Da kan champagnen oppleves som sur.
DRUESPESIFIKT MED RIEDEL
En klassisk champagne lages av saft fra druene chardonnay, pinot noir og pinot meunier. Navnet champagne kommer fra vindistriktet Champagne i Nord-Frankrike. Kun musserende viner som blir produsert i distriktet, kan kalles champagne. I Druespesifikt med Riedel lærer Liora Levi deg alt du trenger å vite om denne edle drikken.
Riedels champagneglass skiller seg fra andre druespesifikke glass, ettersom glasset ikke fremhever en drue, men en vin laget av flere ulike druer. Hvilken modell du skal velge, er avhengig av drueblandingen. Glasset for Pinot Noir anbefales til roséchampagne og blanc de noirs, mens Champagneglasset er det beste valget til klassisk champagne, cava og prosecco. En boblende nyttårscocktail nytes med fordel i Riedels Champagnecoupe.
Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, vær oppdatert til en nyere versjon for å få den beste opplevelsen fra nettstedet vårt. Vi anbefaler Google Chrome-nettleseren
Last ned Google Chrome
Cookies på siden
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (informasjonskapsler) for statistikk, tilpasset innhold og annonser.
Du kan alltid slette lagrede informasjonskapsler gjennom de avanserte innstillingene i nettleseren din.