SLIK GÅR DU FREM
Skjær poteter til gnocchi i mindre biter, og kok dem myke i lettsaltet vann. Hell av vannet, press potetene ned i en skål, og avkjøl. Tilsett egg og salt, og rør sammen til en jevn røre. Ha i mel, og arbeid til du har en smidig deig. Del deigen i fire deler, og rull den til centimetertykke lengder på et melet bakebord. Skjær lengdene i biter på 3 cm, og trykk lett på dem med en gaffel slik at de får riller. Legg bitene på en melet stekeplate.
Kok gnocchiene i lettsaltet vann i flere omganger. Gnocchiene er ferdige når de flyter opp til overflaten. Løft dem opp med hullsleiv, avkjøl dem i kaldt vann, og la dem renne av seg.
Varm ovnen til 125 grader varmluft.
Krydre svinefileten med nymalt salt og pepper, og stek den rundt det hele i olje og smør. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det med steketermometer til det har en kjernetemperatur på 69 grader. Ta ut kjøttet og la det hvile i minst 5 minutter.
Stek gnocchiene gylne i olje og smør i ca. 3 minutter. Tilsett hvitløk og chili når det gjenstår 1 minutt. Rør inn salvie og rødløk, og vend gnocchiene i blandingen. Smak til med sitronsaft, sitronskall, salt og pepper.
Legg opp gnocchi på et serveringsfat. Skjær svinefileten i 3 cm tykke skiver og legg over gnocchiene. Garner med salatblad, salvie og finhakket gressløk. Serveres med crème fraîche i en skål ved siden av.
Foto: Stefan Edetoft