SLIK GÅR DU FREM
Legg chiliflak og kanelstang i en Zassenhaus krydderkvern, og mal ca. 1/2–1 ts i en kasserolle, avhengig av hvor sterk du vil ha jordbærkremen. (Resten av krydderet i kvernen kan du for eksempel bruke til å gni inn i kylling eller svinekjøtt til grilling.) Kok opp krydderet sammen med resten av ingrediensene til jordbærkremen, og la koke i ca. 5 minutter under omrøring. Skum av etter hvert. Avkjøl og sett i kjøleskap.
Visp eggeplommer og sukker til en porøs krem i ca. 5 minutter med elektrisk visp eller kjøkkenmaskin. Tilsett mascarpone, og visp i 3 minutter til. Visp eggehvitene til et fast skum, og vend forsiktig inn mascarponekremen sammen med hyllebærsaften.
Bland mørk rom, hyllebærsaft og vann i en vid bolle.
Legg litt jordbærkrem i bunnen av fire serveringsglass (eventuelt porsjonsformer eller vanlige glass), og fyll på med en skje mascarponekrem. Bryt fingerkjeksene på midten. Dypp begge endene i romblandingen, og trykk dem forsiktig ned i kremen. Fyll på med et lag jordbærkrem, og avslutt med mascarponekrem. Garner med et jordbær.