Trenger du inspirasjon til middagen? I YouTube-serien «Krydda din vardag» viser Louise Johansson, Sveriges første Mästerkock, hvordan du enkelt kan lage en vri på ulike hverdagsretter. I den siste episoden byr hun på bakt potet med tre ulike fyll med herlig krydder.
Skjær et kryss i hver potet og plasser dem på hvert sitt folieark. Hell over olivenolje og pakk potetene inn i folien.
Ovnsbak foliepakkene med krysset vend oppover til potetene er myke helt igjennom. Det tar ca. 45 minutter.
BAKT POTET MED KANTARELLER OG BACON
INGREDIENSER
4 porsjoner
4 bakte poteter
2 ss rapsolje, til steking
200 g kantareller
1 pakke bacon, strimlet
1 salatløk, hakket
2 ts fersk rosmarin, finhakket
1 dl crème fraiche
2 dl vellagret prästost, revet (spar 0,5 dl til gratinering)
Salt
Sort pepper, nymalt
SLIK GÅR DU FREM
Sett ovnen på 200 grader.
Fres kantarellene på middels høy varme til vannet fordamper. Tilsett bacon og stek i ytterligere ca. 5 minutter, til både soppen og baconet er sprø. Sett til side.
Fjern innholdet i potetene og legg det i en bolle. Bland inn resten av ingrediensene og rør rundt. Louise bruker Zassenhaus München-kverner til krydderet. Fyll potetene med sopp- og baconblandingen, og topp med litt mer ost.
La potetene gratineres i ovnen, ca. 15 minutter. Klart for servering!
BAKT POTET MED GEITOST OG VALNØTTER
INGREDIENSER
4 portioner
4 bakte søtpoteter
1 dl frisk basilikum, grovhakket
2 ss olivenolje
Salt
Rosépepper, nymalt
150 g geitost
1,5 dl valnøtter, grovhakket
2 ts flytende honning
SLIK GÅR DU FREM
Sett ovnen på 200 grader.
Fjern innholdet i potetene og legg det i en bolle. Bland inn basilikum, olje, salt og rosépepper. Louise bruker Zassenhaus München-kvern til saltet og Hamburg-kvern til rosépepperen. Smuldre inn osten og bland. Fyll potetene med geitostblandingen, legg på hakkede valnøtter og ringle til slutt over flytende honning.
La potetene gratineres i ovnen til nøttene er gyllenbrune, ca. 15 minutter. Topp gjerne med frisk basilikum ved servering.
BAKT POTET MED MAIS OG AVOKADO
INGREDIENSER
4 porsjoner
4 bakte poteter
1 boks mais uten lake (140 g)
1 pakke konserverte kidneybønner (115 g)
2 ts krydderblanding av tørket hvitløk og chiliflak, nymalt
2 ts paprikapulver
2 ts spisskummen
Salt
1 avokado, grovhakket
2 dl cheddarost (spar 0,5 dl til gratinering)
2 tomater, finhakket
SLIK GÅR DU FREM
Sett ovnen på 200 grader.
Fjern innholdet i potetene og legg det i en bolle. Bland inn mais, bønner, krydderblandingen av hvitløk og chiliflak, paprikapulver, spisskummen og salt. Louise bruker Zassenhaus Hamburg-kvern til krydderblandingen og München-kvern til saltet. Bland til slutt inn grovhakket avokado og cheddarost.
Fyll potetene med mais- og avokadoblandingen. Strø over litt mer ost.
La potetene gratineres i ovnen i ca. 15 minutter. Topp med hakket tomat ved servering.
Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, vær oppdatert til en nyere versjon for å få den beste opplevelsen fra nettstedet vårt. Vi anbefaler Google Chrome-nettleseren
Last ned Google Chrome
Cookies på siden
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (informasjonskapsler) for statistikk, tilpasset innhold og annonser.
Du kan alltid slette lagrede informasjonskapsler gjennom de avanserte innstillingene i nettleseren din.