Presentert av:
Her er en drink fra David Kringlund som kan få deg til å tenke nytt. Smaken av øl, bringebær, rosmarin og sitron – gjør den like forfriskende som den er kompleks. Prøv med alkoholfri lager!
Lagerøl og bringebær er en fin smakskombinasjon som ifølge drikkeekspert David Kringlund brukes alt for sjelden. I denne oppskriften har han også tilsatt rosmarin og frisk sitron i blandingen, for å gjøre smaken enda mer interessant. Sørg for å riste drinken i en shaker før servering.
INGREDIENSER
Lys lager med bringebær
(1 drink)
2 cl bringebærsukker
3 cl ferskpresset sitronsaft
5–10 cl lagerøl, gjerne alkoholfri
Isbiter
Bringebærsukker
2,5 dl sukkerlake
2 dl frosne bringebær
Til servering
1 kvast rosmarin
Friske bringebær
Slik gjør du
Bringebærsukker
Bland sukkerlake og frosne bringebær til en jevn konsistens og sil av.
Hell bringebærsukker og sitronsaft i en shaker. Tilsett is. Rist godt.
Hell blandingen i et Riedels rocksglass. Topp med øl og fyll på med is.
Pynt med rosmarin og friske bringebær.