Den klassiske desserten, endelig som en forfriskende sommerdrink!
Denne vakre cocktailen inspirert av Pavlova, satt sammen av cocktailkreatøren Nina Ween, består av vodka, friske bær, hylleblomst og hint av tropisk pasjonsfrukt - en absolutt must når det skal feires! Hun har toppet det hele med et fløyelsmykt vaniljeskum, og sammen smaker ikke dette bare som pavlova i flytende form, det er en utrolig god sommerdrink!
En sikker vinner på sommerfesten!
INGREDIENSER
Pavlova cocktail (1 drink)
4 cl vodka
1,5 cl hylleblomst likør (eller sirup)
2 cl pasjonsfruktsirup
3 cl sitronsaft
1 jordbær
2 bringebær
Vaniljeskum
100 g vann
100 g sukker
1 vaniljestang
1 eggehvitte
SLIK GJØR DU
Vaniljeskum: Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Kok opp sukker, vann og vaniljefrøene (og stangen). La sukkerlaken avkjøle seg til romtemperatur og sil det over i en i en sifonflaske. Ha i eggehviten, rist flasken, og fyll opp med en gasspatron. Sett flasken kaldt i kjøleskapet i et par timer, eller til dagen etter, så skummet får «satt seg».
Ha bærene i shakeren og mos det litt sammen.
Ha i resten av ingrediensene og isbiter, og shake det hardt i 10 sekunder.
Dobbeltsil over i et glass, og topp med vaniljeskummet og noen friske bær! Skål!