Gi farge til retten! Rosa pasta er en trendy pastarett som får sin farge og smak fra rødbeter og geitost.
Rosa pasta, eller Barbie-pasta som den også kalles, har blitt en viral suksess. Ved å kombinere kokt pasta med en kremet saus laget av blant annet rødbeter, geitost og ricottaost, får du et utrolig deilig pastarett – både visuelt og smaksmessig.
Mer farge til folket!
INGREDIENSER
Pink pasta (4 portioner)
400 g pasta, eks tagliatelle
2 gule løk, finhakket
2 fedd hvitløk
2 rødbeter, ferdigkokte
1 dl ricottaost
1 dl myk geitost
0,5 dl pastavann
2 ss sitronsaft
Salt og pepper
Smør, til steking
Til servering
Revet parmesan
Ristede pinjekjerner
SLIK GJØR DU
Kok pastaen etter anvist på pakken. Spar 1 dl av pastavannet når du heller av.
Varm opp smør i en stekepanne på middels varme. Tilsett løk og stek i noen minutter til den begynner å bli myk. Tilsett hvitløk og stek noen minutter til. Ta pannen av varmen.
Legg løk og hvitløk i en blender. Tilsett rødbeter, ricottaost, geitost, sitronsaft, salt, pepper og 0,5 dl pastavann. Miks til en jevn krem. Hvis du trenger å tynne ut sausen, tilsett litt mer pastavann.
Ved servering, vend den kokte pastaen inn i rødbetsausen. Pynt med revet parmesan og ristede pinjekjerner.
Nyt!