Presentert av:
Pasta og vin hører sammen – men det kan også være vanskelig å kombinere dem. Her er noen gode tips for 3 passende viner til 3 klassiske pastaretter.
Finnes det en perfekt vin til pasta? Nei, så enkelt er det selvfølgelig ikke. Mange forbinder pasta med fyldige, italienske rødviner og ofte er det riktig valg. Men ikke alltid. Sausen, stilen og ikke minst smakene avgjør om det skal være rødt eller hvitt i glasset.
Her er tre gode pasta & vin-matcher verdt å prøve.
SAUVIGNON BLANC TIL SITRONPASTA
Ingredienser som sitron, crème fraiche og parmesan gjør at sitronpastaen føles både kremaktig og lett på samme tid. Til denne type pastaretter er det viktig å velge en vin med frisk syre, ellers vil den oppleves som flat sammen med maten. Prøv gjerne en Sauvignon Blanc med preg av sitrus.
Glass: Riedels glass til Sauvignon Blanc
Oppskrift: Pasta a limone
CHIANTI TIL PASTA MED KJØTTBOLLER I TOMATSAUS
Fersk tagliatelle, hjemmelagde kjøttboller, kraftig tomatsaus – og litt basilikumblader på toppen. Hele retten har essensen av italienske smaker, og selvfølgelig bør vinen være av samme kaliber. Vi anbefaler en lettere rødvin med lavt tannininnhold, helst med en hint av ferske urter. Hva med en klassisk Chianti?
Glass: Riedels glass til Riesling/Zinfandel
Oppskrift: 50-50-kjøttboller med pasta &tomatsaus
Barbera til Cacio e pepe
Serveres den populære pastaretten Cacio e pepe, slår vi et slag for en italiensk Barbera. Vinen har evnen til å forsterke retter som har rene, enkle smaker. Cacio e pepe består bare av pasta, ost og nykvernet svart pepper. Sammen med en flaske med pepperaktige fat toner vil denne pastaen få en skikkelig oppgradering!
Glass: Riedels glass til Old World Syrah
Oppskrift: Pasta Cacio e pepe