Spicy kylling, sideflesk eller shiitakesopp? Vi tipser om tre rykende ramenfavoritter som passer både nybegynnere og japanofiler.
Sannsynligheten er stor for at du en gang har kommet over begrepet ramen. Hvis ikke på menyen til din lokale sushibar, så kanskje gjennom oppskrifter eller matlagingsvideoer på sosiale medier. Og det er sant at den japanske nudelretten har sterk lyst til å sikte mot den gastronomiske himmelen det siste året. Vi ser ut til rett og slett ikke å få nok av krydret buljong og ferske nudler.
Men hvor begynner du hvis du ikke har prøvd å lage denne populære retten ennå? Under ramen-hysterien som råder, er det mange oppskrifter å velge mellom. For å hjelpe deg på vei tipser vi om tre enkle ramen-varianter som vil falle i smak hos de fleste!
Ramen to that!
RYKENDE RAMENOPPSKRIFTER
SHOYU RAMEN MED SPRØTT SIDEFLESK
Hva med en kombinasjon av sprøtt sideflesk, salt buljong, kremet egg og fersk vårløk? I shoyu ramen blir nudelsuppen smaksatt med en saus basert på soyasaus. En rett med forfriskende salthet - like magisk god som den ser ut!
TIL OPPSKRIFTEN
TANTANMEN RAMEN MED KYLLING & PAK CHOI
Tantanmen ramen kjennetegnes av en kremet buljong med søt og sterk smak. Den smakfulle buljongen kombinert med ferske nudler, krydret kylling og sprø pak choi danner sammen en fantastisk god suppe med mye smak. Kjærlighet i en skål!
Til oppskriften
VEGANSK RAMEN MED MISO & SHIITAKESVAMP
Har du lyst til å prøve vegansk ramen? I denne oppskriften har vi brukt grønnsaksbuljong som base og smaksatt den med misopaste, kombualger og shiitakesopp. En suppe fylt med umamifavoritter fra det japanske kjøkkenet med andre ord. Bon appétit!
Til oppskriften