Redd restene! Profesjonell kokk Thomas Sjögren deler oppskriften på en supergod nudelsuppe laget av kjøleskapsrester.
De fleste råvarene blir kjedelige etter å ha stått en stund i kjøleskapet. En enkel måte å gjenopplive gamle grønnsaker på er å steke dem i en wok. Hvis du i tillegg har litt nudler og noen bokser med asiatiske sauser hjemme, kan du enkelt lage en herlig nudelsuppe av restene.
Her deler Thomas Sjögren sitt beste oppskrift!
INGREDIENSER
(2 porsjoner)
Nudelsuppe
150 g nudler (helst ramen eller soba)
0,5 brokkoli
0,5 romansalat
6 sjampinjonger
0,5 chili, finhakket
3–5 cm ingefær, finhakket
2 dl utblandet kyllingkraft (evt. grønnsakskraft)
1 dl japansk soyasaus
1 dl teriyakisaus
0,5 dl riseddik
Olje
Evt. litt limejuice
Topping
Sesamfrø
Vårløk
Fersk koriander
Kokt egg
SLIK GJØR DU
Skrell egget og legg det i en bolle med soyasaus.
Skjær sopp og grønnsaker i mindre biter. Varm opp olje i en belagt wokpanne. Stek soppen, brokkoli og salaten hver for seg til bitene har en jevn stekeskorpe. Sett til side.
Surr ingefær og chili i olje. Tilsett soyasausen fra eggbollen sammen med kyllingkraft, riseddik og teriyakisaus. La buljongen koke sammen. Smak eventuelt til med litt limejuice.
Varm grønnsakene i buljongen. Kok nudlene i en separat kjele.
Legg nudlene i bunnen av to dype tallerkener. Tilsett buljongen og grønnsakene. Topp med sesamfrø og strimlet vårløk. Del egget i to og legg en halvdel i hver bolle. Avslutt med noen kvister koriander.