Presentert av:
Skarpe kniver er alfa og omega på kjøkkenet. Men hvilke modeller egner seg best for grovarbeid? Vi har laget en liste over fire tøffe kjøkkenkniver fra Global som kan brukes til tøffe oppgaver.
Du vet sikkert allerede at en skarp kniv er kokkens beste venn. Men det er også viktig å bruke riktig kniv til riktig råvare. De grovere ingrediensene – som kjøtt, fjærfe og rotgrønnsaker – krever kjøkkenkniver av samme kaliber.
Er det vanskelig å finne riktig modell? Du kan alltid se på artikkelnummeret. Alle Globals «tungvektere» starter med enten «GF» eller «GSF», hvor F-en i artikkelnummeret står for «Forged». Det betyr at kniven er smidd i ett stykke stål, fra tuppen av kniven til enden av håndtaket, noe som gjør den ekstra robust.
Her er fire av våre favoritter du ikke bør gå glipp av.
Slakterkniv
Globals slakterkniv er det naturlige valget når du skal kutte store biter. Knivbladet, som vender oppover, gjør det enkelt å kutte rundt sener og brusk.
SE PRODUKTTIPS
Utbeningskniv
Utbeningskniven er fleksibel og stiv på samme tid. Dette gjør den perfekt til skjæring av svineflanker og utbeining av lammelår, eller til andre råvarer hvor du jobber med bladet mot beinet.
SE PRODUKTTIPS
Kokkekniv
En av de nye knivene blant de smidde modellene er kokkekniven GF-98. Kniven har et blad som er dobbelt så tykt som den klassiske kokkekniven G-2, noe som gjør den perfekt for alle typer rustikk matlaging.
SE PRODUKTTIPS
Skrellekniv
Selv blant de små knivene finnes det flere forskjellige tøffe modeller, f.eks. skjærekniven GSF-33. Velg denne kniven når du skal skrelle eller rense harde frukter og grønnsaker.
SE PRODUKTTIPS