Alle årstider har sin sjarm – også når det gjelder matlaging. I den kalde årstiden melder lengselen etter smakfulle og varmende hverdagssupper.
Varm opp vinterkjøkkenet med en rykende suppegryte! Supper er den perfekte hverdagsredningen – raske å lage, rimelige, enkle å variere og perfekte for store porsjoner. Så, ikke nøl! Bruk slitne grønnsaker og rotfrukter fra spiskammeret og gi dem nytt liv med en av våre suppeoppskrifter.
Hvilken blir din nye favoritt?
6 SMAKFULLE SUPPESKÅLER
Nudelsuppe med grønnsaker & sopp
Gi slitne grønnsaker nytt liv og bruk opp ukens rester med denne supergode nudelsuppen. Perfekt til kjølige ettermiddager!
Til oppskrift
Grønnkålsuppe med erter & grønn curry
Bruk alle de gode råvarene som er i sesongen, og inviter venner hjem på en koselig suppelunsj! Her er en smakfull grønn suppe med grønnkål, erter, grønn curry og lime.
Til oppskrift
Fiskesuppe med skalldyr
Havets delikatesser – i en skål! Da anbefaler vi denne nydelige skalldyrsuppen laget med hvitvin, torsk, blåskjell og reker. Så enkel og god.
Til oppskift
GRATINERT LØKSUPPE
Lyst på en ekte fransk spesialitet? Prøv denne kjempegode oppskriften på rustikk og varmende løksuppe – perfekt for kjølige kvelder.
Til oppskrift
JORDSKOKKSUPPE MED SYLTEDE EPLER
Forrett eller hverdagsmiddag? En mild og kremet jordskokksuppe er perfekt å servere. Prøv denne oppskriften med sort pepper og tørket timian, så vil du kjenne forskjellen mellom finmalt og grovmalt krydder.
Til oppskrift
Ungarsk gulasjsuppe
Gulasj er en ekte klassiker. En varmende suppe på kalde dager – laget med storfekjøtt og poteter, smaksatt med karakteristiske krydder som ungarsk paprika og malt karve.
Til oppskrift
NYTTIG UTSTYR
Supper er ofte enkle å lykkes med – spesielt med riktig utstyr. Et stabilt skjærebrett er en god start, og et skarpt knivsett er en verdifull investering. Sørg for å ha kjøkkenkniver i ulike størrelser, slik at du enkelt kan skrelle, skjære, hakke og terne grønnsaker i riktig størrelse. Skal du lage store porsjoner for lagring og frysing, blir prosessen enklere med en romslig kjele eller gryte. Til slutt trenger du en solid øse for omrøring og servering – og ikke minst en behagelig suppeskje for å nyte resultatet.
Vin til suppe
Hva serverer du i glasset til en fersk fiskesuppe eller til en fyldig gulasj? Her gir vi deg vintips som matcher fire deilige suppeoppskrifter.
Les mer