Presentert av:
Leter du etter en rett som står i vårens tegn? Da bør du prøve Ludwig Tjörnemos aspargessuppe med ramsløk og erter. Det er en frisk suppe som serveres kald – perfekt til piknik eller på en varm dag!
INGREDIENSER
Aspargessuppe (2 personer)
2 stk sjalottløk
1 fedd hvitløk
3 dl hvitvin
4-5 stk hvite asparges
2 ss ferskpresset sitronsaft
6 dl fløte
salt
Til servering
kaldpresset rapsolje
ramsløk
erter
SLIK GÅR DU FREM
Suppe
Skrell aspargesen og finhakk løken. Fres sammen i en kasserolle.
Hell over vinen og la det koke i noen minutter.
Tilsett fløte og kok til aspargesen har myknet. Miks det hele til en suppe uten biter. Avkjøl. Hell på flaske.
Topping
Kok opp en kasserolle med saltet vann. Skrell asparges og kok til den har myknet. Hakk i jevnstore stykker.
Finhakk ramsløk og legg i en bolle sammen med ertene. Tilsett asparges og bland godt.
Avslutt med å dryppe kaldpresset rapsolje over. Strø toppingen over suppen. Klar til å serveres!