Presentert av:
Hvem sier at vin og godteri ikke passer sammen? Det finnes mange kombinasjoner som både kan heve godteriet ditt – og vinopplevelsen. Her er fem gode tips!
Vin passer til mye mer enn mat. De komplekse aromaene kan også fremheve og forsterke smakene i ulike snacks og søtsaker – ja, til og med smågodt.
Riktig kombinert blir vin og godteri en skikkelig fulltreffer som gir deg en smakseksplosjon i hver bit. Når du velger vin til godteriposen din, er det først og fremst to ting du bør ta hensyn til. Den ene er selvfølgelig smakene, mens den andre er teksturen på godteriet. Smaksmessig bør du lete etter fellesnevnere – for eksempel krydder, karamelltoner, innslag av forskjellige frukter og bær – men også rene grunnsmaker.
Tenk syrlig vin til sure og syrlige godterier og søte vin til søte og fruktige godterier. Det er lett å tro at søtt pluss søtt blir klissete, men ofte blir det best. Hvis du prøver å balansere søtheten i godteriet med en vin som har høy syre, kan bli en mismatch i munnen og vinen kan etterlate en sur ettersmak.
Teksturen påvirker også smakbildet. Tørre viner fungerer bedre med karameller og annet hardt godteri. Derimot bør du velge viner til gelégodteri, som gjerne har litt syre og mye frukt.
Så hvorfor vente? Ta et skritt inn i vin- og godteriverdenen!
SALT LAKRIS + SHIRAZ
Den intense smaken av salt lakris passer best sammen med en fyldig rødvin, for eksempel en krydret shiraz.
Se glasstips
SURE PADDER + RIESLING
Nyt sure padder sammen med en sitruspreget riesling for å få en frisk og syrlig smakseksplosjon.
Se glasstips
FUDGE + DESSERTVIN
Den smøraktige fudgebiten fortjener et dekadent dessertvin. Helst en tokaier med et hint av honning.
Se glasstips
MELKESJOKOLADE + PINOT NOIR
Den milde sødmen i melkekjokolade passer perfekt sammen med de lette, fruktige tonene i pinot noir.
Se glasstips
GELETOPPER + ROSÉ
Gelétopper med bringebærsmak og rosévin er en herlig kombinasjon – søtt, friskt og fruktig i perfekt harmoni.
Se glasstips