Rotkniven er den minste kniven på kjøkkenet. Kniven passer spesielt godt til å skrelle frukt og grønt samt annet arbeid som krever presisjon. Du kan enten bruke den i luften, som når du skreller løk, eller mot skjærefjølen når du kutter mindre råvarer.
RAN
Ran betyr «den utmerkede» på japanske, noe som er et særdeles passende navn på en utmerket knivserie. Bladet på knivene består av 69 lag damaskusstål. Kjernen er laget av hardt VG10-stål og de andre stållagene av mykere, mer rustbestandig stål. Det gjør at knivene er ekstremt skarpe og holder skarpheten lenge. Stållagene er både hamret og polert for å skape den vakre overflaten på bladet. Hardhetsgraden er 60–62 HRC.
Knivhåndtaket er produsert av svart micarta. Materialet er laget ved at linduk og spesialplast sammenføyes under høyt trykk. Dette gir et hardt, vannfast og hygienisk materiale som passer godt i kjøkkenmiljøer. Håndtaket er festet ved hjelp av to kraftige stålnagler. I enden av håndtaket sitter det til og med en rustfri knapp som sørger for at kniven er perfekt balansert.