Presentert av:
Global, Global Sai og Global Ni. Hva er forskjellen mellom Globals forskjellige serier? Her er egenskapene som gjør at knivene skiller seg ut.
I 1985 fikk designeren Komin Yamada i oppdrag å utvikle en helt ny japansk kokkekniv. Kniven skulle være skarp, balansert, stilig og holdbar – alt for å møte de tøffe kravene til profesjonelle kokker. Resultatet blev kokkekniven Global G-2. I dag finnes kniven i nesten alle restaurantkjøkken, og Global har vokst til å bli et av verdens største og mest populære knivmerker. Siden den første Global-kniven ble lansert, har over hundre nye modeller blitt lagt til i serien.
Globals knivmodeller kan deles inn i tre ulike serier: Global, Global Sai og Global Ni. Komin Yamada står bak designet til alle seriene.
GLOBALS KNIVSERIER
Global
Global, eller Global Classic, er den bredeste og mest berømte Global-serien. Serien omfatter en rekke skarpe knivmodeller, alt fra kjøttøkser til bøyelige filetkniver, grønnsakskniver og små skallkniver. Knivene er laget av ett lag stål og kan gjenkjennes på skaftet med svarte prikker. Skaftet er hult og fylles med havsand for å få perfekt balanse.
LES MER
Global Sai
Global Sai ble lansert i 2012. Knivene i serien er bygget opp av tre lag stål. Fundamentet er den samme sterke stålblandingen som Global Classic, mens de to ytre lagene er laget av et mykere stål. Det gir knivene en rustbestandig overflate i kombinasjon med en ekstremt hard egg. Knivbladet har også en hamret finish, noe som betyr at ingen av knivene er like.
LES MER
Global Ni
Global Ni er tilskuddet som ble lansert i 2016. Ni-knivene er, akkurat som knivene i Globals klassiske serie, laget av ett lag stål. Knivbladet er litt grovere og eggen har fått en ekstra slip for å bli skarpest mulig. Skaftet har også fått et løft, med forbedret grep og et stilig, lyst design.
LES MER