Presentert av:
Fra klassisk saft til sorbet med Prosecco. Her finner du tre nydelige oppskrifter med favorittingrediensen akkurat nå – hyllebær!
Å ta vare på hva sesongen har å tilby er alltid like gøy når det kommer til hyllebær. Med sin karakteristiske duft og smak er deres blomster som slår ut i begynnelsen av sommeren en klassisk smaksetter. Her har vi samlet tre oppskrifter, fra klassiske til litt mer nytenkende, på hvordan du kan bruke hyllebær i saft, is og drinker.
HYLLEBÆROPPSKRIFTER
Saft laget på hyllebær er både enkelt og godt å lage selv. Forsikre deg om at du bruker den riktige hyllebæra og ikke fra lignende blomster som ikke er spiselige. Du kjenner igjen den riktige hyllebæra på den spesielle lukten og de hvite blomstene, med klaser som kan stå opp og ned. Da får du perfekt saft hver gang!
HYLLEBÆRSAFT
Bruk din hjemmelagde hyllebærsaft som base i drinker i sommer. Tørsteslukkeren Tom Collins får en frisk og blomsterpreget følelse med innslag av blomstene. God å servere som fordrink eller som et voksenalternativ til vanlig hyllebærsaft.
Hylleblomst Collins
Sorbet er takknemlig på mange måter. Det er utrolig godt, svalkende og ikke minst veldig enkel å lage hjemme! For å gjøre det ekstra festlig kan du bruke sorbeten i en imponerende drink med jordbær og Prosecco.
Hyllebærsorbet