Et vakkert dekket bord er ikke bare for fest eller selskap! Her gir vi deg inspirasjon til borddekking med karaffelen som bordets midtpunkt og til å skape en vakker fargeskala med linduker og linservietter.
Enten det er to eller ti personer som skal sitte til bords er det alltid hyggelig om bordet er omsorgsfullt dekket. Spesielt om du har gjester men også når du har alenetid eller når familien kan sitte ned sammen. Her guider vi deg gjennom noen detaljer å tenke på og tipser om produktene som tilfører det lille ekstra.
BORDDEKKINGENS DETALJER
Ved å la en vinkaraffel være i sentrum blander du funksjon med stil. Vinen luftes og smaker bedre samtidig som formen blir et lekkert innslag. Dessuten er det mye enklere å se sine bordnaboer gjennom en karaffel enn en stor blomsterbukett. For å lære deg mer om vinkarafler kan du se vår video Dekantere og lufte vin – slik gjør du.
OPPDAG KARAFLER
Uansett om det er brød, kjøtt eller vegetarisk som skal serveres er det bedre med en vakker skjærefjøl i tre enn et fat. Det gir stabilitet akkurat som trancherbestikk og forenkler ved bordservering. Dessuten fungerer den gjennom hele måltidet, fra snitter til ost og kjekse.
OPPDAG SKJÆREBRETT
Gi dine gjester mulighet til å smaksette maten etter deres egne smakløker. Noe høyere krydderkverner gir deg også ekstra dimensjon i borddekkingen, og en høyblank gullkant bryter av mot matte linduker.
OPPDAG KRYDDERKVERNER
Velg vinglass etter hvilken type av drue du vil servere. Ulike klokker har ulike egenskaper som hjelper til å løfte aromaer og smaksopplevelser av en vin. Her har vi valgt å dekke med glass som passer for Riesling, Chianti eller Zinfandel-viner fra Riedels serie Performance. Her kan du høre når vineksperten Liora Levi forklarer hvilke glass som passer til de ulike druene.
OPPDAG VINGLASS
Serverer du vin bør du også servere vann. Velg vannglass som er proporsjonalt bra mot dine vinglass. Klokken kan gjerne være annerledes for å skape litt variasjon på bordet.
OPPDAG VANNGLASS