Presentert av:
Å servere indiske retter med chutney er like viktig som å servere dem med ris, naan eller raita. Prøv å lage din egen med epler, chili og kanel.
Sommerens og høstens epler kommer vanligvis fra trærne. Ta vare på dem ved å koke en enkel chutney som garantert vil tilføre en daal, tikka masala eller palak paneer en ekstra touch av hverdagsluksus. Eller hvorfor ikke bruke den sammen med ost i en sprø toast?
INGREDIENSER
1 kg epler
1 gul løk
4 fedd hvitløk
4 dl rørsukker
2 kanelstenger
2 chili
1,5 dl eplesidereddik
2 ts salt
2 ts olje
SLIK GÅR DU FREM
Skrell og skjær eplene i små biter. Hakk chilien fint, med eller uten frø. Hakk løk og hvitløk fint.
Varm oljen i en stor kasserolle eller gryte og tilsett kanelstengene. Tilsett løk, hvitløk og chili når det begynner å lukte sterkt av kanel. Stek til alt er mykt, tilsett epler, sukker, eddik og salt, og rør.
Kok i ca. 30-40 minutter til eplene er myke og chutneyen har fått en kremaktig konsistens. Hell opp i godt rengjorte glass og snu dem opp ned for å skape et vakuum. Oppbevar uåpnede glass stående ved romtemperatur.