SLIK GJØR DU
Chiligryte
Skrell og del sølvløken i båter. Skrell hvitløken. Fjern stilken fra chilifruktene. Hvis du vil ha en mildere gryte, fjerner du også frøene og det hvite på chilifrukten.
Legg løken sammen med tørket chili i en kasserolle. Tilsett vann og la det koke i minst 15 minutter.
Ta av kasserollen. Sil av væsken, men spar ca 2 dl som du heller i en blender. Tilsett chili og løk sammen med paprikapulver, oregano, spiskummen og kryddernellik. Krydre med salt og pepper. Mikse til en glatt marinade.
Skjær kjøttet i store terninger. Legg det i en gryte. Tilsett marinaden og fyll på med vann til det dekker kjøttet. Legg i laurbærbladene og kanelstangen. Kok på lav varme under lokk, ca 4–6 timer. Dra kjøttet fra hverandre og la det koke ytterligere en time.
Ta av gryten. Ta opp laurbærbladene og kanelstangen.
Taco
Varm en belagt stekepanne til middels temperatur. Dypp en tortillalefse i chiligryten og rist av overflødig væske. Legg lefsen i stekepannen og dryss over ost, ca 1–2 ts. Dypp ytterligere en tortillalefse i gryten, rist av og legg den over den andre lefsen.
Stek lefsen til den er gyllenbrun, ca 30 sek. Snu og stek den ytterligere 30 sek, til osten har smeltet. Gjør det samme med de andre tortillalefsene.
Fyll alle tortillalefsene med kjøtt fra gryten. Ha hakket løk og koriander på toppen. Hell opp sausen som blir over i en skål. Server tacoen sammen med saus og limebåter.