Presentert av:
Den prisvinnende serien Zen fra Yaxell får nå et tilskudd i form av en riktig klassisk kniv – en kinesisk kokkekniv. Denne knivtypen har vært å finne i Kina helt siden antikken, og er den opprinnelige allkniven.
Det finnes mange ulike typer av kinesiske kokkekniver, alt fra tykke kjøttøkser som passer til å dele opp kjøtt, til tynnere modeller. Yaxells grønnsakshakker er en av de tynnere og har en sylskarp egg. Kniven brukes som en kokkekniv i asiatiske kjøkken og passer alt fra presisjonsarbeid til større oppgaver. Det høye bladet gjør dessuten at du får veldig god stabilitet når du bruker den, sammen med det velbalanserte skaftet.
Kniven måler totalt 18 cm, og som de andre modellene i serien Zen består kniven av 37 lag stål. Den har en unik hamret overflate og utstanset logo laget for hånd. Den kinesiske kniven har altså mange likheter med en kokkekniv, og er en morsom utfordring å håndtere.
EN KNIV MED MANGE BRUKSOMRÅDER:
DELE
Tøffere grønnsaker som butternut squash er ikke noen motstander for en kinesisk kokkekniv. Det brede bladet gjør det enkelt å dele selv de største grønnsakene med en stabilitet som mange andre modeller savner.
STRIMLE
For å strimle store objekt som kålhoder er kniven utrolig hendig. Det brede bladet og den sylskarpe eggen gjør at du lett kan skape perfekte snitt, som gir et mandolinlignende resultat.
SKIVE
Selv om kniven har sin opprinnelse i Kina passer den også til klassiske franske teknikker. Kutt gulrøtter julienne, altså i tynne staver, ved hjelp av bladets allsidighet som klarer disse fine oppgaver.
PRESISJON
Presisjonsarbeid går som en dans med den kinesiske kokkekniven. Som å fjerne kjernehuset og strimle en paprika, hvor du ved å skjære av bunnen og toppen enkelt kan fjerne kjernehuset.