Presentert av:
En skarp kniv gjør nesten hvilken som helst matlaging morsom og inspirerende. Men det å finne frem i knivjungelen, blant alle modeller og merker, er ikke det enkleste. Vi har spurt Yaxells ambassadør Frida Ronge om hennes beste knivtips.
Navn: Frida Ronge
Gjør: Kulinarisk leder for restaurantene TAK og UNN på Hotell At Six. Ambassadør for Yaxell.
Hvordan oppdaget du Yaxell?
– Det var Sundqvist som presenterte dem for meg, og det er jeg veldig glad for. De er fantastiske.
Hvorfor er Yaxell så bra?
– Fordi de holder seg skarpe. Jeg kan slipe dem litt, og det er alt som kreves for at de skal holde seg gode og skarpe lenge.
Har du en favoritt?
– To. Kokkekniven, 20 cm, fra Super Gou er en allroundkniv som du kan gjøre det meste med. Men trancherkniven fra Super Gou er også fantastisk. Bladet er slipt på begge sider, noe som gjør den utmerket til å skjære snitt og biter med. Jeg bruker den til all sashimi og sushifisk.
Ærlig talt: er kniven det viktigste redskapet på kjøkkenet?
– Jeg synes det kommer an på hva slags matlaging du driver med. For meg som jobber med japansk mat, som alltid spises med pinner og derfor må være godt oppskåret, er kniven selvsagt det viktigste redskapet.
I alle kjøkken burde dette fra Yaxell finnes:
– Det er bedre å ha en skikkelig god kniv, enn flere forskjellige. Da jeg var yngre, jobbet jeg med en knivveske med femten forskjellige modeller, i dag har jeg med meg maks fire. I et privat kjøkken er derfor kokkekniven fra Super Gou en svært god investering som du kan bruke til det meste og som kommer til å vare over tid.
Oppskriftstips!
I Fridas kokebok «Rå som sushi» går hun gjennom ulike grunnleggende teknikker, som kunsten å kutte rå fisk og det å velge riktig fisk på butikken. Hun deler også flere inspirerende oppskrifter.
På bloggen vår finner du en av favorittene i boken: Gjørssashimi med østers og kål. Finn Fridas oppskrift her.