Presentert av:
På tide å bli med på trenden med fargerik mat? Da bør du prøve Deep sea chia parfait! Det er en kremaktig chia-pudding med smak av vanilje, som får sin blå farge fra tørket Butterfly Pea.
Butterfly Pea, eller sommerfugl ert som det kalles på norsk, er en blå blomst og planteert med opprinnelse i Asia. Tradisjonelt har blomsten blitt brukt som et naturlig middel i kinesisk medisin, der den ble håndplukket, tørket og deretter malt til te. Dette for å dra nytte av den store mengden vitaminer og antioksidanter som er i blomstens blader. Nylig har blomsten også fått et løft i matlagingen der den, takket være sin karakteristiske blå farge, brukes som et naturlig fargestoff i mat og drikke. Nedenfor har vi brukt sommerfugl ert i pulverform - for å gi farge til en fantastisk god chia-pudding!
Ingredienser
Chiapudding (2 porsjoner)
Lag 1 - Chiabas
0,5 dl chiafrø
2,5 dl mandelmelk
2 ss sommerfugl ert, malt
Lag 2 - Vaniljesmoothie
1 stk banan, frossen
4 ss sommerfugl ert, malt
1 ss vaniljeekstrakt
1 ss kanel
1 ss lønnesirup
For servering
Toppe med noen skjeer kremfløte
SLIK GJØR DU
Bland chiafrø med mandeldrikk og sommerfugl ert-pulver. Rør godt om. Sett i kjøleskapet over natten.
Tilbered vaniljesmoothien før servering. Bland banan, sommerfugl ert, vaniljeekstrakt og lønnesirup til du har fått en fin, blå krem. Tilsett kanel og smak.
Del chia-puddingen i to glass. Dryss over et tynt lag med sommerfugl ert-pulver for ekstra blå farge. Fortsett med et tykt lag vaniljesmoothie.
Topp med pisket krem, hvis ønskelig. Server!