Skål uten svinn! En zero-waste-cocktail er en cocktail som utnytter ingrediensenes fulle potential. I denne oppskriften får både sitronskall og vinskvetter nytt liv.
Sitrusfrukter er skyldig til mye svinn når det gjelder drinker. De fleste tenker ikke på å bruke hele frukten, man presser ut litt juice og kaster resten. Her bruker vi sitronskallet til pynt. Dessuten smaksetter vi drinken med en sirup som er laget av hvitvinsrester. En sourdrink uten sur ettersmak – helt enkelt.
INGREDIENSER
Gin Sour (1 drink)
6 cl gin
1 sitron
Hvitvin (for eksempel Sauvignon Blanc)
Sukker
Is
SLIK GJØR DU
Lag vinsirupen ved å blande en del vin og en del sukker i en kasserolle. La det koke på lav varme, ca 10 minutter. Avkjøl.
Skyll sitronen i varmt vann. Skrell den i lange tynne strimler ved hjelp av en potetskreller eller en skarp kniv. Press ut saften i frukten.
Fyll et sourglass med is. Legg noen isbiter i en shaker. Tilsett gin, 2 cl sitronjuice og 2 cl vinsirup. Rist godt.
Tøm ut isen og hell drinkblandingen i glasset. Pynt med sitronskall. Ferdig til servering!
Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, vær oppdatert til en nyere versjon for å få den beste opplevelsen fra nettstedet vårt. Vi anbefaler Google Chrome-nettleseren
Last ned Google Chrome
Cookies på siden
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (informasjonskapsler) for statistikk, tilpasset innhold og annonser.
Du kan alltid slette lagrede informasjonskapsler gjennom de avanserte innstillingene i nettleseren din.