Food & Wine pairing med Johan & Liora – Tiradito med perlende vin
Presentert av:
Lyst til å prøve en ny forrett? Her tilbyr kokken Johan Erkkilä en lekker og enkel oppskrift og vineksperten Liora Levi tips på drikke som passer til.
Tiradito er en rett fra Peru, hvor rå fisk serveres i skårne biter sammen med en krydret saus. Johan har laget en egen tolkning av retten med kikerter og gulrot, som med fordel kan spises uten fisk som en vegansk forrett. Sammen med et glass perlende vin blir de sprø kikertene ekstra digg!
INGREDIENSER
(4 porsjoner)
Tiradito saus
1 stor gulrot, kokt
300 gr grønnsakkraft, kokt og avkjølt
50 gr kikerter, ferdigkokte
1/4 asiatisk hvitløk, alt. 2 båter vanlig hvitløk
2 stk lime (juicen)
1 bit ingefær
1-2 knivsegg chili
1 knivsegg gurkemeie
1 klype salt
Saltet gulrot
1 liten gulrot
Litt vann
Litt salt
Ristede kikerter
1 boks (230 g) kikerter, ferdigkokte
2 ss olivenolje til risting
1/2 ss umami salt (alt. vanlig salt)
Topping
Koriander
(Tunfisk, hamachi eller den fisken du selv liker, 50 gr/porsjon)
Spiselig blomst
Vintips!
Gilet Vouvray Brut, 2018 (Nr 12248001).
SLIK GJØR DU
Skrell og del gulroten i mindre biter. Kok den myk i vann. Hell opp i en blender sammen med de andre ingrediensene. Miks til jevn saus. Du kan bruke kikerter på boks.
Skjær den andra gulroten i tynne skiver på en mandolin. Legg i en liten kopp med salt og vann i noen minutter eller helt opp til en time. Laken skal smake som salt havvann.
Rist kikertene i ovnen på 200 grader i 30-40 min. Tips: For enda mer «krispy» kikerter, la de tørke etter risting.
Ønsker du å bruke fisk i retten, skjær den i terninger eller tynne skiver.
Bygg opp retten med saus i bunnen, ristede kikerter og saltet gulrot ovenpå. Topp med koriander og eventuell fisk. Avslutt med spiselig blomst og nyt sammen med et glass champagne. Nam!
I Druespesifikt med Riedel går vineksperten Liora Levi gjennom noen av våre favorittdruer – og hvilken type glass som kreves for at vinen skal komme til sin rett.
Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, vær oppdatert til en nyere versjon for å få den beste opplevelsen fra nettstedet vårt. Vi anbefaler Google Chrome-nettleseren
Last ned Google Chrome
Cookies på siden
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (informasjonskapsler) for statistikk, tilpasset innhold og annonser.
Du kan alltid slette lagrede informasjonskapsler gjennom de avanserte innstillingene i nettleseren din.