Presentert av:
Leter du etter oppskrifter til utflukten? Prøv Frida Ronges deilige okonomiyaki! Det er en kålpannekake som er veldig populær som en gatematrett i Japan.
Det er ikke mye som slår det å lage en skikkelig matrett ute i naturen. Okonomiyaki kan virke komplisert, men ifølge Frida er det lett å tilpasse oppskriften for en utflukt. Alt du trenger å gjøre er å blande røren på forhånd, helle den i en termos og putte den i sekken.
INGREDIENSER
(4 porsjoner)
6–8 stk egg
2 dl melk eller plantebasert melk
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 knivsodd salt
Nykvernet svart pepper
Ev. 1 ss dashipulver (japansk fiskebuljong)
200–300 gr hodekål, finstrimlet
ca 300 gr sopp, gjerne østerssopp
Smør eller
Topping
2 nori-ark, skåret i strimler
4–6 ss tonkatsu-saus
6 ss salatløk, finskivet
4 ss majones
2 ss sesamfrø, ristet
Stekt sopp
Skrelte reker
Ev. bonitoflak
SLIK GJØR DU
Visp egg og melk i en bolle. Tilsett mel, bakepulver og krydder. Fortsett å vispe til en jevn røre. Tilsett kål og rør til kålen er myk.
Stek soppen gyldenbrun i smør eller olje. Sett soppen til side. Hell litt olje i stekepannen. Tilsett ca 2 dl kålrøre. Stek kålpannekaken gyldenbrun på den ene siden. Tilsett stekt sopp, men spar litt til toppingen. Trykk ned soppen med stekespaden slik at den fester seg til kålpannekaken. Vend forsiktig. Stek pannekaken gyldenbrun på den andre siden.
Legg kålpannekaken på en tallerken. Topp med reker, majones, tonkatsu-saus, salatløk og stekt sopp. Avslutt med ristede sesamfrø og bonitoflak.