SLIK GJØR DU
Del sølvløkene på midten og legg dem på en ovnsplate sammen med 8 stk gulrøtter. Ringle over litt rapsolje og krydre med salt. Tilsett eventuelt litt honning. Ristes i ovnen på 160 grader, ca 30 min.
Høvle den siste gulroten på en mandolin fra Benriner. Legg den i kaldt vann og sett den i kjøleskapet. Før servering, ha litt dressing over gulroten, med kaldpressset rapsolje og champagneeddik.
Varm rapsoljen til 60 grader. Miks oljen med kjørvel og spinat i en blender. Den skal bli helt knallgrønn. Sil deretter oljen gjennom et kaffefilter eller en sil. Sett det til side.
Blanchere eller kok spinat i saltet vann, ca 1 min. Ta opp spinaten og legg den i kaldt vann. Ta den opp og klem ut væsken. Miks den deretter i en blender. Smaksett med salt. Før servering, varm opp spinaten igjen ved å kjøre den raskt i mikrobølgeovnen.
Hell vin i en kasserolle og la den koke til halvparten er igjen. Slå over buljong og la det småkoke, ca 3 min. Tilsett fløte, salt og eventuelt litt sukker. Kok på middels varme, i ca 10 min. Tilsett urteoljen før servering.
Gni inn fisken med olje og salt. Legg den deretter med skinnsiden ned i en varm non-stick-panne. Stek i ca 3 min. Snu og stek ytterligere 30 sek. Legg opp alt på tallerkenen.