Prøv vår oppskrift på marmelade med smak av syrin. Et morsomt og annerledes innslag på ditt neste ostefat!
Å lage din egen marmelade er enkelt og morsomt! Syrinblomstene i denne oppskriften gir en litt parfymert duft og en veldig god smak. Den passer utmerket å servere til harde oster, å bruke i bakverk eller å smøre på nystekte scones til en luksuriøs frokost.
Ingredienser
Syrinmarmelade
125 gr syrinblomster
3 dl syltesukker
4 dl vann
1 sitron
SLIK GJØR DU
Rist ut syrinblomstene slik at det ikke er noe annet enn blomster igjen. Plukk de rene blomstene fra klasene slik at de er atskilt. Bland med syltesukkeret i en bolle.
Kok opp vannet i en kjele og tilsett blomstene blandet med sukkeret. La koke i omtrent ti minutter til blomstene er myke.
I mellomtiden skreller du og presser sitronen. Riv skallet fint og husk å ta med bare det ytterste gule laget. Syrinen kan ha en bitterhet i seg som du ikke vil intensivere med det hvite fra sitronen.
Når marmeladen er ferdig kokt, tar du den fra varmen og blander i saften og skallet fra sitronen. Rør godt i omtrent et minutt. Hell den varme marmeladen i rene glass og la den avkjøles.