Å koke saft på blomster er både godt og enkelt, hvis du holder rede på noen forskjellige faktorer! Her finner du tips for et perfekt resultat.
For å få en virkelig vakker farge på syrinsaft er det noen ting å tenke på. Hvite syrinblomster gir ikke mye farge, og heller ikke bleke lilla blomster. Jo mer fargerik saft man vil ha, jo mer fargerike blomster trenger du. Dessuten påvirker syren du tilsetter hvordan fargen blir, og temperaturen når du koker saften. Med denne oppskriften bør du få en dyp rosa saft, men husk at du kan få forskjellige resultater avhengig av mange faktorer.
INGREDIENSER
10 syrinblomsterklaser
5 dl sukker
5 dl sitronsaft, ca 10 sitroner
5 dl vann
SLIK GJØR DU
Start med å riste av smuss og andre ting fra syrinen. Fjern det meste av de grove stilkene, men du trenger ikke å ta av blomstene. Ha blomstene i en stor gryte og hell over vann, sitron og sukker. Varm opp på middels varme under omrøring til sukkeret er oppløst og væsken er i ferd med å småkoke. Sil av saften direkte og oppbevar den i en glassflaske, bland med vann til servering.