Syrin passer til mer enn bare dekorasjon på spisebordet. Her tilbyr vi tre oppskrifter som viser hvordan du kan bruke de velduftende blomstene i både mat og drikke.
Et sikkert tegn på at sommeren virkelig er her er når syrinbuskene blomstrer. Lukten av syrin er lett å kjenne igjen, men ikke alle vet hvordan den smaker. Når du tilbereder syrinen blir aromaene litt nedtonet, noe som gjør den perfekt som krydder i søte retter. Vi har samlet tre oppskrifter, hvor syrinen passer perfekt, som du finner nedenfor.
SYRiNOPPSKRIFTER
Gi Gin & Tonic en sommerlig vri ved hjelp av syrin! Duften av syrinblomstene gir den ellers einerbær-tunge drikken en lettere følelse, mens den samtidig bidrar til en søt og god smak. Prøv å ikke pynt med blomstene for å la gjestene selv finne ut hva du har smaksatt med.
Gin & Tonic med syrin
Tommelfingerregelen når du koker syrinsaft er at jo mer fargerike blomster du har, jo mer farge får saften din. Både bondesyrin og andre varianter er gode å bruke, så lenge du følger tipsene vi forteller deg om i oppskriften.
Syrinsaft med sitron
Syrin er ikke bare god til saft, men den er også nydelig til marmelade. Resultatet blir et lett parfymert syltetøy som passer perfekt til ostefatet - eller hvorfor ikke til å bake med? Følg vår enkle oppskrift!
Syrinmarmelade