Velg vegetarisk! Her foreslår matkreatør Filip Poon tre grønne sild med sellerirot, aubergine og zucchini som hovedingrediens.
Sild uten sild – det går vel ikke? Jo, det går veldig bra. Du kan for eksempel bruke stekt sellerirot, syltet aubergine eller stekt zucchini som erstatning for sild. Feir en grønn jul i år og la Filip Poons oppskrifter sette smak på buffébordet!
INGREDIENSER
(4 porsjoner)
Sennepsild på sellerirot
1 stk sellerirot
5 ss grov sennep
3 ss sukker
2 ss champagneeddik alt. hvitvinseddik
1 potte dill, hakket
2 dl rapsolje
Salt
Syltet sild på aubergine
1 stk aubergine
1 dl eddik
2 dl sukker
2,5 dl vann
12 krydderpepperkorn
2 laurbærblad
0,5 gulrot, i tynne skiver
0,5 rødløk, i tynne skiver
Urtesild på sotet zucchini
1 stk zucchini
1 ss sukker
1,5 dl vegansk majones
1 potte gressløk, finhakket
1 potte dill, finhakket
1 ss sitronsaft
3 ss tangkaviar
SLIK GJØR DU
Sennepsild på sellerirot
Sett ovnen på 160 grader. Skrell selleriroten og skjær den i små ”sildbiter". Ha salt og olje på bitene. Stek selleriroten i ovnen i ca 20 minutter. Ta den ut og la den avkjøles.
Bland sennep, sukker, eddik og salt. Hell i olje i en tynn stråle og bland til en tykk konsistens. Tilsett dill og sellerirot. Bland godt. La stå i minst en time før servering.
Syltet sild på aubergine
Kok opp eddik, sukker og vann i en kjele sammen med laurbærblad og krydderpepper. Tilsett aubergine, løk og gulrot og la avkjøles. La stå og trekke over natten.
Urtesild på sotet zucchini
Del zucchinien i "sildbiter". Legg bitene på en bakeplate og strø over sukker. Brenn med en gassbrenner, til bitene er lett brent på den ene siden. Du kan også steke zucchinien i en varm stekepanne med sukkersiden ned. La bitene avkjøles og pynt dem med sitronsaft.
Bland zucchinien med vegansk majones og urter. Topp med tangkaviar.