Taco er en rett som hele familien setter pris på. Prøv vår vegetariske oppskrift med portobellosopp og sterk jalapeñodressing. En ny fredagsfavoritt?
Portobello er en smakrik sopp som ofte blir brukt som substitutt for kjøtt, for eksempel i en hamburger. Her steker vi i stedet soppen i skiver og serverer den i tortillalefser. En enkel og morsom måte å lage vegetarisk taco på!
INGREDIENSER
(4 porsjoner)
Portobellotaco
5 stk portobellosopper
2 ss soya
1 ss balsameddik
1 ts pepper
Rapsolje
Jalapeñodressing
2 jalapeño
1 dl crème fraîche
1 dl majones
2 stk hvitløksbåter
1 ss limejuice
Gressløk
Salt
Pepper
Tilbehør
8 stk tortillalefser
0,5 stk rødkål
2 stk avokado (alt. guacamole)
1 stk jalapeño
1 potte koriander
SLIK GJØR DU
Hakk jalapeño og gressløk til dressingen. Bland det sammen med de andre ingrediensene og sett det til side.
Skjær portobellosoppen i skiver og legg den på en tallerken. Bland soya, eddik og pepper. Hell blandingen over soppen og rør rundt. Varm olje i en grillpanne på middels varme. Stek soppen til den får fin farge, ca 3–4 minutter per side.
Strimle kålen og skjær avokado og jalapeño i skiver. Varm tortillalefsene i en tørr stekepanne.
Forbered tacoen med avokado i bunnen, deretter kål og portobellosopp. Avslutt med dressing, jalapeño og noen kvister koriander.